Ravintolan verkkokaupan perustaminen WooCommercella, katso vinkit!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Artikkelin sisältö

Verkkokaupan perustaminen ravintolalle on varmasti viimeisen kuukauden aikana käynyt lähes jokaisen ravintola-alan yrittäjän mielessä ja juuri tästä syystä päätin kertoa hieman miten ravintolan verkkokauppa kannattaa perustaa ja mitä ottaa huomioon kauppaa suunnitellessa.

Käyn tässä kirjoituksessa läpi mitä ominaisuuksia mielestäni ravintolan verkkokauppaan kannattaa toteuttaa ja mitä laajennuksia, eli plugineja suosittelemme ravintolan verkkokaupan perustamiseen WooCommercella. Lisäksi esittelen muutaman laadukkaan WordPress teeman, joita hyödyntämällä saat verkkokaupan toimintavalmiiksi jopa alle viikossa ja erittelen kustannukset verkkokaupan pystytykselle, jotta saat käsityksen siitä mitä verkkokaupan perustaminen maksaa.

Ravintolan verkkokaupan suositellut ominaisuudet

Toimiva ravintolan verkkokauppa vaatii tiettyjä tärkeitä ominaisuuksia toimiakseen.

Muunnelmatuotteet

Hyödyntämällä WooCommercen sisäänrakennettua “muunnelmatuote” tuotetyyppiä annat asiakkaan päättää helposti esimerkiksi annoksen koon, moneenko siivuun pizza jaetaan tai antaa asiakkaan valita eritysruokavalionsa mukaisen annosvaihtoehdon.

Täytteiden lisäys ja oman annoksen suunnittelu

Haluat varmasti tarjota asiakkaillesi mahdollisuuden lisätä täytteitä ja samalla teet tehokasta lisämyyntiä hyvällä katteella. Voit myös tarjota asiakkaallesi mahdollisuuden suunnitella oma annoksensa verkkokaupassa ja veloita asiakasta tehtyjen valintojen mukaan.Tämä onnistuu helposti esimerkiksi Product Add-ons laajennuksella.

Toimitusajan valinta

Jotta asiakas ei nouda jo jäähtynyttä annosta tai kuskinne ilmesty asiakkaan ovelle liian aikaisin on tärkeää antaa asiakkaan valita noudon tai toimituksen ajankohta. Tämän toiminnallisuuden toteutus onnistuu helposti Order Delivery laajennuksella. Laajennus lisää verkkokaupan kassalle päivämäärän ja toimitusajan valinta osion, josta asiakas valitsee itselleen sopivan.

Tekstiviesti-ilmoitukset

Lähetä asiakkaalle automaattisesti ilmoitus tekstiviestitse esimerkiksi, kun tilaus on otettu vastaan tai kun tilaus lähtee toimitukseen ravintolasta. Tekstiviesti-ilmoitukset on helppo ottaa käyttöön Twilio SMS Notifications -laajennuksella. Laajennuksen lisäksi tarvitset myös Twilio tilin yrityksellesi varsinaiseen viestien luontiin ja lähetyksen automatisointiin. Katso Twilion hinnasto tästä.

Suosittelemamme teemat ravintolan verkkokaupalle

Nopein tapa perustaa WooCommerce verkkokauppa on hyödyntää valmista teemaa. Mikäli haluat täysin yrityksellenne räätälöidyn ulkoasun ja toteutuksen jätä meille yhteydenottopyyntö lomakkeella.

Etkö löytänyt sopivaa?

Pyydä tarjous yrityksellesi räätälöidystä ulkoasusta ja toteutuksesta lomakkeella.

Mitä verkkokaupan perustaminen ravintolalle maksaa?

Eritellään vielä mitä verkkokaupan perustaminen maksaa tämän kirjoituksen suosituksien mukaisesti toteutettuna. Hinnoittelumme WooCommerce verkkokaupan perustamiselle on erittäin yksinkertainen. Verkkokaupan pystytys nopeasti ja edullisesti hyödyntäen toimintaanne sopivaa valmista teemaa alkaen vain 1999 €. Verkkokaupan ylläpitokustannukset tässä kirjoituksessa mainituilla laajennuksella eriteltynä alla:

Product Add-ons~ 45 € / vuosi
Order Delivery~ 119 € / vuosi
Twilio SMS Notifications~ 45 € / vuosi + 0.08 € / viesti
Webhotelli ~104 € / vuosi
WordPress teema0 – 100 € / vuosi
Verkkokaupan kehitys ja päivityksetalk. 99 € / vuosi
Kaikki yhteensäalk. ~412 € / vuosi

Haluatko lisätietoa verkkokaupan perustamisesta? Jätä meille yhteydenottopyyntö lomakkeella tästä tai varaa maksuton WooCommercen esittely tästä.

Kasimir Kuusela
Kasimir Kuusela
Olen modernin tuloskeskeisen markkinoinnin ammattilainen laajalla osaamisella mm. hakukonemainonnasta ja sosiaalisesta mainonnasta. Ensisijainen kiinnostuksen kohteeni on uniikkien kotisivu- ja verkkokaupparatkaisujen tuotanto yhdessä asiakkaideni kanssa.

Täytä lomake niin olen sinuun yhteydessä